Gewoon,  Het leven,  Leven

Gewoon de lentekriebels in je winterjas

Vorige week was het prachtig weer. Op alle social media zag je foto’s van het heerlijk warme zonnetje, de prachtige natuur en zelfs een aantal aan het strand. Dan begint het, van je kleine teen tot aan je kruin. Een onbeschrijfbare kriebel waar je bij voorbaat al bij gaat glimlachen. De wereld voelt lichter, warmer en vriendelijker. Ineens kan iedereen weer praten tegen elkaar. Kortom, de vibe is goed.

Weer naar buiten kunnen zonder jas, heerlijk!

Samen met een vriendin gingen we met onze kinderen naar het bos. We leken wel een schizofreen stel qua kledingkeuze. Liep zij in een bodywarmer, mijn kinderen in hun tussenjasje en ik, net als haar kinderen, in een dikke winterjas. Al snel bleek dat hun keuzes iets bewuster gemaakt waren. Onze hoofden liepen rood aan, jassen gingen open en uiteindelijk toch maar helemaal uit. De lucht op je huid, weer naar buiten kunnen zonder jas, heerlijk! We wandelden zo’n twee en een halve kilometer voordat we een plekje kozen om te picknicken. Wat een cadeautje dit zonnetje, en dat in februari!

Het is tijd voor de welbekende tussenjas

Toen we eenmaal stil zaten bleek het briesje toch iets koeler dan het leek tijdens het wandelen. Niet gek natuurlijk, want als je beweegt krijg je het vanzelf warm. Terwijl de mierentietjes (lees: kippenvel) vormden op mijn armen besefte ik dat het tijd is voor de welbekende tussenjas, niet te dik en niet te dun. Vorig jaar had ik afscheid genomen van mijn tussenjas (een trenchcoat van MS mode) dus moest ik nu op zoek naar een nieuwe. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan want de keuze is reuze. Waar moest ik beginnen? Ik vroeg het op mijn instagramstory en daaruit bleek dat ik weleens zou kunnen slagen bij Only of Esprit. Nou zouden dit niet mijn eerste keuzes geweest zijn voor een jas. Simpelweg omdat ik in mijn hoofd nog altijd bij de “dikke mensen club” hoor, waar ik jaren lang gewoon thuis hoorde en gevoelsmatig nog steeds mezelf veilig bij voel. De Only en Esprit zijn dan niet de meest maat vriendelijke winkels.

Bonprix, H&M, Wehkamp, Zalando, About You, ze passeerden allemaal de revue

Maar goed, om niet meteen ‘nee’ te zeggen wilde ik de optie niet helemaal aan de kant schuiven. Dus met die twee tips in mijn achterhoofd ging ik zelf online op zoek naar wat voor soort jas ik leuk zou kunnen vinden. Bonprix, H&M, Wehkamp, Zalando, About You, ze passeerden allemaal de revue. Zo kwam ik uiteindelijk op een aantal jassen die ik mooi vind.

Soms moet je gewoon even uit je comfort zone

In eerste instantie kwam ik steeds weer op dezelfde soort jassen als de jas die ik vorig jaar droeg. Trenchcoats, ik vind ze leuk staan en ze zitten lekker. Toch wilde ik eens wat anders uitproberen want ik draag altijd donker, altijd zwart. En ik ben ècht niet anti zwart maar ik voel me zo lekker licht door de pre lente kriebels dat ik me besefte dat je soms gewoon even uit je comfort zone moet stappen en iets anders moet proberen. Daarbij vind ik de jas van About You te duur (a 155 euro is dit een beste uitgave voor een tussenjas). De jassen van Cassis en Miss Etam vond ik op Wehkamp en zijn qua prijs acceptabel maar niet bepaald buiten mijn comfort zone. Dit zijn mijn veilige keuzes en daar wilde ik uit, toch? Dan bleef alleen de jas van Only nog over.

Van constant twijfelen, wikken en wegen wordt je hartstikke gek.

Elke keer als ik de jas in mijn virtuele winkelwagen gooide sloeg de twijfel toe. Zal ik het wel doen? Welke maat moet ik eigenlijk nemen? Zal het wel staan? Wat als het niet goed zit, dan moet het weer terug. Heb ik daar wel zin in? Van constant twijfelen, wikken en wegen wordt je hartstikke gek en dus besloot ik om de winkel in Veenendaal op te zoeken om de jas te passen. Iets wat ik normaal nooit doe omdat ik het zo’n gedoe vind. Ik voel me vaak bekeken en al helemaal als ik een maat te klein pak. Zó voor schut vind ik dat dan. Dan blijft toch altijd dat gevoel dat er mensen zijn die dan kijken en denken “Meisje, daar ben je toch veel te dik voor. Neem maar drie maten groter.” Het slaat hé-le-maal nergens op, maar dat is het gevoel wat kleding shoppen bij mij oproept. Deze zoektocht blijkt echter een ware bewustwording te worden want niet alleen pas ik de maat M, en koos ik een maat L… de jas staat ook super leuk. De kers op deze taart is dat er ook nog eens 25% korting af ging omdat het International Women’s day was. De jas was dus niet 49,99 euro, maar ik betaalde er 37,49 euro voor.

Zo gelukkig dat ik er een heb kunnen vinden! Heb jij al een nieuwe tussenjas of ga jij nog een jaartje met je huidige jas door?

Afbeeldingen van de jassen zijn copyright only.com, cassis, miss etam en aboutyou.

2 Reacties

  • Nathalie

    Super leuk! Dat ding op je schouder die roept .. “drie maten groter” even een kopje kleiner maken, niet doorsturen aangezien ik die van mij net weggejaagd heb.

    Deze jas zit zeker heerlijk, ik heb hem in donker grijs 😊

    • Simone van Noort

      Wat grappig dat we dezelfde jas hebben gekozen! Ik doe mijn best om ‘m de deur te wijzen maar dat verdomde monster wil niet luisteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *