Bewust leven,  Eten,  Gezond leven,  Het leven

Gewoon verser koken

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik een fan van pakjes was. Voorheen dan hè. Ik dacht namelijk dat dat lekker makkelijk was. En ja, makkelijk is het wel maar het komt met een prijs… in calorieën. Dus je denkt dat je gezond bezig bent en dan komen de E-nummers, zouten en suikers die je je rond je oren slaan. Nou, eerlijk gezegd ben ik niet zo bezig met die E nummers, maar meer gericht op stiekeme zouten, suikers enz. En ja, daar zitten die pakjes vol mee. En dus was ik extra blij met de verspakketten bij de supermarkten want die gebruiken al die verse producten maar wel alvast “voorgekauwd” in hoeveelheid. En dan niet letterlijk, nee…

Ik wil gewoon soms lekker makkelijk koken.

Ik koop wel vaker verspakketten zoals verse erwtensoep of tomatensoep maar nog niet eerder de Indonesische Nasi Goreng van de Albert Heijn. Ik kocht kipfilet bij de poelier, in mijn beleving is dat altijd beter dan de supermarkt kipfilet. En de groenten tijdens mijn boodschappen uitje. Bring it on!

Ik was al eerder van plan dit te maken maar het kwam er niet van. Vandaar dat ik op zondag mijn best sta te doen. Ik snijd alle groenten en besef me hoe blij ik wordt van al die kleuren. Geen toegevoegde zooi, gewoon vers.

En zo was het dus dat ik dit op zondag stond te doen. De dag dat we meestal pizza, patat of pasta eten. Het ruikt echter heerlijk in huis en ik heb drie eieren kunnen lenen van de buurvrouw dus onze dag kan niet meer stuk.

We bakken de kipfilet van de poelier hier in Veenendaal. Het valt me op dat het veel minder hard slinkt dat de kipfilet uit de supermarkt. Die is vaak opgespoten met water waardoor je vaak duurder koopt en er uit eindelijk minder kipfilet aan over houdt. En dan heb ik het nog niet eens over de leefomstandigheden van zo’n beestje gehad.

Aan de kipfilet voegen we de groenten toe, die bakken we even 4 minuutjes mee en tegelijkertijd koken we de rijst. Ze noemen basmati maar ik heb zilvervliesrijst. Da’s zo’n opvoedingsdingetje dat is blijven hangen. Zilvervlies is goed. Witte rijst is slecht. En dus nemen wij altijd zilvervliesrijst.

Alle groenten toevoegen
kruidenpasta erbij

Je kunt wel zien dat dit echte actie foto’s zijn. Overal spetters en ik zie een verdwaald stukje ui. Maar goed, kijk nu eens hoe heerlijk dit eruit ziet. De smaak was ook erg goed. Hoewel de voorbereidingstijd wat langer is dan wanneer je voorgesneden groenten of vlees gebruikt vind ik toch dat de smaak er beter van wordt. Zeker voor herhaling vatbaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *