Bewust leven,  Gezond leven,  Het leven

Gewoon ontspanning

Afgelopen week toen ik mijn wekelijkse wandeling deed moest ik ineens denken aan ontspanning. Dat die wandeling van een uur met muziek knoerthard op mijn oren een vorm van ontspanning voor mij is. Dat de avonden dat ik met mijn vriendin wandel en wij alles bespreken van ‘the good, the bad and the ugly’ ook ontspanning is. Naar mate de tijd verstreek en ook de kilometers onder mijn voetzolen door schoven besefte ik mij dat ik er toch meer manieren voor moest hebben? Om mij te ontspannen bedoel ik dan, he? En dan vooral om dus niet uit verveling te gaan eten. Eten vind ik namelijk heerlijk, maar dat kan niet dagelijks.

Omdat ik niet weer in een burn-out wil raken door alsmaar door te gaan en niet te stoppen is er mij altijd vertelt iets te doen wat ontspant. Wat is dat dan? Wat ontspant mij zodanig dat ik er weer even tegen aan kan?

Met stip op één… Koffie!

Jaaaaa, ik ben een ontzettende koffieleut. Ik geloof dat ik dat van mijn moeder al in de baarmoeder mee gekregen heb, en ik laat nog net geen infuusje aanleggen om de cafeïne direct mijn bloedbaan in te jagen. Éen van mijn favoriete series is Gilmore Girls en het feit dat koffie daar een grote rol in speelt heeft daar vast ook mee te maken.

Koffie bij espressobar de Faaazaaaant in Veenendaal

Op twee, wandelen.

Je dacht vast dat die op nummer één zou staan? Ik ben dol op wandelen, dol op de natuur en dit brengt een enorme vorm van ontspanning met zich mee. Even onthaasten en stil kunnen staan bij de stilte van de natuur of mijn iPod aan met Nightwish, Metallica of Five Finger Deathpunch. Met de kinderen, zonder de kids. Met vrienden of zonder… I love it.

Boeken lezen

The books transported her into new worlds and introduced her to amazing people who lived exciting lives. ~ Roald Dahl

Ik heb er niet heel veel tijd voor maar ik lees graag boeken. Met mijn nieuw aangeschafte ereader vol spannende, leuke, enge en toffe boeken kan ik mijn lol op. Helaas vind ik vaak de rust niet echt meer om me in een boek te laten verliezen zoals ik dat deed met de Harry Potter boeken zo’n twintig jaar geleden (zo lang al?!).

De sauna

Een aantal jaar geleden voor het eerst geweest en het beviel mij prima. Zo af en toe neem ik een dag vrij van mijn werk om in mijn eentje naar de Thermen te gaan.

Schrijven

Schrijven kan me heel erg ontspannen. Toch doet dat het niet altijd! Als ik een bepaalde druk voel om iets op mijn blog te zetten bijvoorbeeld dan ontspant het me niet. Gelukkig komt tot nu toe het meeste vrij makkelijk uit mijn hoofd en is het doel van mijn blog vooral om er weer in te komen. Ik wil al zo’n beetje mijn hele leven een boek schrijven maar durf het niet goed.

Wat doe jij om te ontspannen? Heb je nog dè tip? Let me know!

Eén reactie

  • Anita

    Oh, voor mij is alles wat slow is ontspannend. Breien en haken (slow fashion), zelf eten en drinken maken from scratch (slow food), yin yoga (weet je hoe chill?). Naaien wil ik ook graag nog beter leren voor meer slow fashion. Oké, en hardlopen ontspant ook, want zelfs dat doe ik slow. 😂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *