Bewust leven,  Het leven

Gewoon je zooi opruimen

Vandaag is het Landelijk Opschoondag. Hier in Veenendaal Oost houdt onze buurtgroep “Schoon en veilig Oost” een grote opruim actie. Dit jaar wilde ik eens mee doen, en dus gaan we straks rotzooi van een ander opruimen.

Wist je dat zwerfvuil irritatie punt nummer één is? Voor iedereen lijkt me, want volgens mij kijkt niemand graag naar een plek waar alleen maar zooi op de grond ligt. Dus in plaats van mij te irriteren hieraan wil ik dit omzetten in iets productiefs en ga ik met mijn gezin en vrienden helpen om Veenendaal oost te ontzien van zwerfafval.

Het is aan ons om voor onze planeet te zorgen.

Dit soort acties zijn een super initiatief maar eigenlijk vind ik dat het al bij de opvoeding thuis hoort en dat het niet meer dan normaal is. We wonen toch op deze planeet? Zo moeilijk is het echt niet om ‘m een beetje gezond te houden? Thuis gooi je immers ook je chipszak niet op de grond om vervolgens te wachten tot het uit zichzelf verdwenen is. Perfect ben ik niet, echt… verre van. Er zijn zat aspecten aan de opvoeding waar ik over twijfel of ik het goed doe. Dit soort kleine dingen kunnen groots uitpakken als je de moeite neemt het de kinderen te leren.

Foto gevonden op schoon en veilig oost FB pagina

Wat onze buurtgroep ook nog eens super geregeld heeft is een springkussen voor de kinderen, limonade, wat lekkers met een presentje na afloop. Ik ben ontzettend benieuwd hoe deze dag gaat verlopen. Ik ga nu mijn gezin verzamelen om op pad te gaan. Een dag met mijn gezin en onze vrienden, meer kan ik me echt niet wensen.

Wordt er bij jullie nog iets georganiseerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *