Gewoon,  Het leven,  Moederschap,  Uit met je gezin

Gewoon Aviodrome

Onder het motto “Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!” gingen wij op pad afgelopen vrijdag 15 maart. De leraren staakten en dus vonden wij dat een prima excuus. Als kers op de taart nam Jeroen een dag vrij, dus stoften we onze museum jaarkaarten af, en gingen wij op pad.

Voor ons was het niet de eerste keer dat wij dit museum bezochten. Caitlin koos samen met Tyler dit museum omdat ze er alles kunnen aanraken, doen, beleven. Voor diegene die er nog niet eerder geweest zijn; Aviodrome is een kidsproof museum, dat wil zeggen dat kinderen het museum geïnspecteerd en een cijfer gegeven hebben op museumkids.nl Dit museum scoorde een dikke 8.9! Dit wil echter niet zeggen dat je er niet zonder kinderen rond kan lopen, er is zat te zien en te doen met èn zonder kinderen in je kielzog.

Het weer was slecht.

Gelukkig valt er zowel binnen als buiten genoeg te beleven!

Had ik in mijn blogpost met tips voor 15 maart nog zó enthousiast tips voor buiten gegeven, het mocht niet baten. Het weer was vies, nat en koud. Gelukkig valt er zowel binnen als buiten genoeg te beleven. Bij binnenkomst staat er al een cockpit van een straaljager dus terwijl jij de toegangskaartjes regelt, kunnen je kleine monstertjes zich al kosteloos vermaken.

Een miljoen knopjes, tof!

Bij de ingang kun je ook deelnemen aan een speurtocht. Door het museum heen staan overal vragen. Heb je alle vragen beantwoord? Dan mag je het aan het einde laten nakijken. Heb je de vragen allemaal gehad? Dan krijg jij een echte piloten of steward(es) certificaat. Mijn kinderen hadden meer oog voor kijken en vragen aan ons stellen over alles wat we tegen kwamen. Met een negen-jarige en zes-jarige een museum in gaan is natuurlijk ook anders dan met een vier-jarige. Toch is er voor al die leeftijden wel iets te doen. Vanaf een jaar of 3 is dit echt een aanrader om te bezoeken.

De kennistest voor de piloot of steward(es) in spé.

In het museum zijn veel behulpzame Flywilligers en medewerkers. Zo is er altijd iemand die je alles wil vertellen over de binnenkant van een vliegtuig, over het eerste vliegtuig die een lange reis maakte of iemand die jou helpt een vliegtuig te landen… in een simulator dan wel!

Bovenaan kun je zelf mee kijken terwijl jouw piloot zijn of haar eerste vliegtuig aan de grond zet.

Aan het eind van de museum route kun je naar buiten toe. Daar kunnen de kinderen zich helemaal laten gaan op een speelplaats. Je kan er ook de Boeing 747 jumbojet van binnen bekijken. En in het historische gebouw Schiphol 1928 kun je leren hoe de piloten vroeger in de lucht communiceerde door middel van seinen met morsecode (gewoon een tip). En heb je echt de tijd? Dan kun je zelfs een vlucht boeken! Dit kost uiteraard wel apart geld.

Nadat we buiten dus nog even gespeeld hadden, hebben we binnen lekker gegeten en konden de kinderen op een indoor speelplaats hun harten ophalen. Wij dronken onze koppen koffie op en gingen voldaan naar huis. Wat een heerlijk dagje samen, ondanks dat druilerige weer.

Wat hebben jullie uiteindelijk gedaan op stakingsdag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *