Gewoon,  Voor jezelf

Gewoon lekker lezen

Ja hoor, de keuze is gemaakt. Een poosje geleden vroeg ik in mijn instagram stories of ik nu wel of niet naar een e-reader moest gaan. Natuurlijk vroeg ik het niet alleen aan jullie. Ook mensen in mijn omgeving moesten het ontgelden met mijn constante getwijfel.

Een boek in je hand, dat heeft toch ook wat?

Het nadeel van een e-reader leek mij vooral het missen van een gevoel. Het gevoel van een boek in je hand, de geur die dat met zich mee brengt. Een boek in je hand, dat heeft toch ook wat? En een gevoel van vroeger ook misschien wel. Dat dát het is, een stukje vroeger? Toch wil ik ook makkelijk een boek mee kunnen nemen, en toch lijkt het mij wel wat… één zwart ‘boekenkastje’ in mijn tas.

De e-reader is natuurlijk helemaal nu. Dertig jaar geleden hadden we niet kunnen bedenken dat we een digitaal boek zouden hebben. Laat staan dat je daar dan ook honderden boeken tegelijk mee kan nemen. De e-reader zoals wij die kennen komt uit 2004, Sony was daar de koploper mee. Dat is dus pas 15 jaar geleden. Toch kunnen wij dit nu niet meer weg denken.

Ik vroeg jullie om tips, en eigenlijk iedereen kwam op de proppen met Kobo. Iedereen ervaart dit als een goede e-reader en daarom ben ik eens rond gaan kijken. De Kobo heeft namelijk meerdere types, maar de types waar ik naar keek waren de Kobo Clara HD en de Kobo Aura H20. Ze lagen qua prijs kwaliteit het meest in mijn richting. Hoewel het een beste uitgave is om te maken vond ik dat de Clara HD iets prijs vriendelijker was. Namelijk € 129,- en voor de Aura H20 betaal je € 179,99. Het grootste verschil tussen de twee is vooral dat de H20 waterdicht is. Handig als je in bad wilt lezen, maar die heb ik niet.

Ik koos dus de Kobo Clara HD. Hij ligt fijn in mijn hand, is niet zwaar en je kan er een hele hoop boeken op kwijt. Vandaag begon ik in mijn eerste boek. Tweestrijd door Jenna Blum, ik ben benieuwd hoe het mij bevallen zal na het uitlezen van mijn eerste boek. Eindelijk, al die Ebooks die digitaal aan het verstoffen waren op mijn computer mogen nu hun digitale boekenkastje in!

Bij Bol.com koop je de Clara HD nu voordeliger! Voor € 109,- is hij nu verkrijgbaar.

Pagina 2 van 14!

Heb jij een e-reader? Ik ben benieuwd hoe het jou bevalt!

Eén reactie

  • Lise

    Ik heb een Kobo Glow, vind het vooral fijn lezen in bed (geen lamp aan en licht om vast te houden).
    Voor onderweg is het ook heel fijn (geen hele stapel boeken meer mee slepen).
    Maar thuis op de bank vind ik een boek mwt bladzijden nog steeds heel fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *